TEMÀTICA MEDIEVAL

Viatgeu junts fins l’Edat Mitjana!

Experimentar l’anhel de repte i superació dels cavallers medievals així com viure els costums, les eines, les tècniques, l’arquitectura, la cultura i els personatges de l’època: Tota la història medieval de Besalú a l’antiga masia i casa de colònies de Mas Gircós.

El testimoni de la vila de Besalú durant les colònies escolars és una gran mostra que l’època medieval era real, va existir i no ens és tan llunyana. A partir d’aquí podrem contextualitzar totes

Amb les noves activitats en el nostre camp de torneig medieval i multitud d’activitats a l’entorn de l’època medieval: ús de plantes remeieres, forn de llenya, conèixer diferents gremis, el drac nocturn, rutes per Besalú i la recerca del Grial.Colònies escolars d’Infantil, CIcle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior

La figura del cavaller medieval comporta una rica simbologia de gran valor educatiu. A través de les seves imatges els nens i nenes adquireixen profunds sentiments que els seran de gran utilitat tota la seva vida:

– La mà aferrant i aixecant l’espasa enlaire és una experiència directament relacionada amb la valentia, la voluntat i la perseverança per aconseguir un fi.

– D’altra banda, la imatge del cavaller muntat sobre un cavall ens mostra la destresa de sobreposar la nostra voluntat per sobre dels nostres instints animals.

– El drac representa les amenaces i pors que ens inquieten i a les que ens hem d’enfrontar i vèncer.

Les colònies són un context altament pedagògic on nens i nenes tenen l’oportunitat d’experimentar d’una manera molt viva totes les activitats que realitzen.

És doncs un entorn ideal per un programa d’activitats com Aventura Medieval i El món medieval.

les activitats que es realitzaran durant els dies d’estada a les colònies i que serviran per conèixer personatges de l’època i del context històric com son els nobles, els artesans, els monjos i els cavallers.

Els nens i nenes seran convidats a seguir tot el camí necessari fins a ser nomenats cavallers.Colònies escolars de Secundària

Creuant el majestuós pont de Besalú entrem en el passat medieval de la vila comtal. És a través d’aquesta visita, i també la de la vila medieval de Santa Pau, que ens endinsarem als escenaris més idonis per sentir més proper el temps dels comtes i dels castells.

Les diferents visites aniran guiades pels nostre equip de monitors especialitzat en aquesta època històrica i en els seus costums, de la seva mà també realitzarem activitats lúdiques, tallers i jocs que ens permetin vivenciar elements de la quotidianitat de l’època.

Durant les colònies escolars coneixerem l’arquitectura, els seus estils i les edificacions que es construïen i que responien als costums i dinàmiques entre estaments. Retrobarem nobles, artesans, cavallers, monjos i representants de diferents comunitats religioses. Destacarem també la importància de les rutes de pelegrinatge, els principals ordes militars i ens acostarem fins als elements quotidians de la vida al castell i la vida al camp, immersos en el sistema feudal. Arribarem així a entendre la vida a l’Edat Mitjana i el seu context històric.

Aquest programa ha estat dissenyat tot seguint els valors i principis pedagògics d’Alba Serveis Educatius. Considerem la vivència i l’experimentació com el procés fonamental del vertader aprenentatge: aquell que uneix l’emoció amb el coneixement.

INFANTIL  I CICLE INICIAL

L’AVENTURA MEDIEVAL

CICLE MIG I SUPERIOR

EL MÓN MEDIEVAL

SECUNDÀRIA

VIDA, ARTS I COSTUMS EDAT MITJANA (MAS GIRCÓS)

VIDA, ARTS I COSTUMS EDAT MITJANA (ARCS)

LES NOSTRES CASES

MAS GIRCÓS

Besalú (La Garrotxa)

174 places

Més informació

EL CLAR DEL BOSC

Banyoles (Pla de l'Estany)

210 places

Més informació

ELS ARCS

Santa Pau (La Garrotxa)

100 places

Més informació

LA COMADEMONT

Batet de la Serra (La Garrotxa)

50 places

Més informació

EUROSTAGE

Arenys de Mar (El Maresme)

100 places

Més informació

HOTEL LES ILLES

L'Estartit (Alt Empordà)

190 places

Més informació

LA RÀPITA

Sant Carles de la Ràpita (Delta de l'Ebre)

178 places

Més informació

CICLES

INFANTIL I C.INICIAL

Més informació

CICLE MIG I SUPERIOR

Més informació

SECUNDÀRIA

Més informació